Republic Day och high tea

Idag är sista dagen på en riktigt skön långhelg. I fredags var det Republic Day här i Indien och både skolor och jobb var stängda. Det är som en andra nationaldag, när man firar att konstitutionen skrevs under. Indien firar även Independence Day till minne av självständigheten. De gillar att fira här så bra med många anledningar! Det var lite pompa och ståt på hotellet mittemot, men annars har vi inte märkt av det så mycket förutom alla flaggor och den orange färgen som får en framträdande roll när det firas indiskt. Vår skola var vackert upplyst i Indiens färger. Och så var det förstås en "dry day", ingen alkohol-försäljning varken i butik eller på restauranger. Det är det med jämna mellanrum här. Om det är för att främja nykterheten eller för att undvika för mycket stök på gator och torg vet jag inte. Vi har ju vårt på det torra så att säga och passade på att dricka några riktigt bra icke-indiska viner tillsammans med vänner denna kväll.

Igår åkte vi ner till stan, till södra Mumbai för Sebbe skulle ut på havet med ett gäng klasskamrater. Och där märktes det att det var långhelg och att många varit lediga och tagit sig till Mumbai för att fira och turista. Massor av folk kring Gateway of India. Och såklart hur mycket bilar och taxis som helst. Medan vi väntade på att Sebbe skulle komma tillbaka fördrev vi tiden på Mumbais finaste och mest anrika hotell, Taj Mahal Palace Hotel. Det är verkligen vackert! Både exteriört och interiört. Och så mycket kolonialtid. En våning upp serverar de afternoon tea i en salong med utsikt över bukten och Gateway. Det var inga problem att sitta där ett par timmar och njuta av te och massor av goda små rätter och godsaker. Gästerna är en blandning av västerländska turister och välbärgade indier. I rummet intill var det bröllopsmottagning, så vi fick se vackert klädda indier och en klassisk brud under en enorm tyngd av röda, broderade tyger och smycken. Alla blomdekorationer på hotellet gjorde att det låg en tung doft av blommor överallt som nästan gjorde en lite yr.













I shoppingkvarteren runt hotellet fick vi knö oss fram mellan folk och bilar, men det var på det hela taget en väldigt trevlig eftermiddag. Till och med Johannes var nöjd eftersom han kunde se Wozniacki slå in matchbollen på mobilen och fick beställa två nya skjortor hos vår hovleverantör. Sebbe hade en fin-fin dag på havet med kompisar, lek och tårta.




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Personliga möten i slummen

Monsun-kaos!