Redan skollov och fortfarande hotell

Idag börjar höstlovet här, efter sex veckor på American School of Bombay (ASB). Veckor som har gått ganska fort, men också ganska långsamt. Så det känns välkommet med skollov.



Men vi bor ju fortfarande på hotell!!! När vi fick reda på att flyttlasset var ytterligare försenat höll vi på att bryta ihop. Speciellt med tanke på att det är lov, och att sitta på ett hotellrum utan att ha skola och aktiviteter att gå till är rena döden. Så vi tog ett snabbt beslut och bokade tre flygbiljetter till Johannesburg! Så i natt (alla flyg här går på natten) flyger vi tillbaks till Joburg för att bara träffa vänner, äta kött (och dricka vin ;)) och njuta av våren i Dainfern! Pojkarna är helt exalterade och kan inte vänta tills de får komma tillbaks. Och de som inte kunde vänta på att lämna när vi flyttade i juni ;) Men nu känner de att Johannesburg och skolan där är hemma och de saknar sina vänner som de har lämnat. Mer än de hade förväntat sig. Speciellt Johannes saknar det easy-going sociala livet som fanns tillgängligt hela tiden utan större ansträngning. Och så saknar han sin tennis-tränare!
 

Förändring, nystart och omställning är en utmaning för alla och inte alltid så lätt. Jag tycker att det har gått bättre än förväntat att byta land, kultur och miljö. Jag var inställd på att det skulle bli jobbigt på många sätt och att vi skulle ha en ganska lång invänjningsperiod. Men det  är svårt att förutse och förbereda sig på exakt vad som kommer att bli svårast. Vi kämpar med att vända det som känns jobbigt till lärorika och berikande erfarenheter. Hela livet är ju fullt av svårigheter.





Jag hoppas att en vecka i Johannesburg blir ett slags positivt avslut och ytterligare ett avstamp in i vårt nya liv här i Mumbai.

Innan vi åker så skall jag idag äntligen få nycklarna till lägenheten! Våra saker är på ingång och Patrik har skrivit på tusen papper för att containern skall kunna tullas in. Så när vi återvänder om en dryg vecka så hoppas jag att det bara är att packa ihop på hotellet och efter någon dag kunna flytta in. Håll tummarna!!!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Personliga möten i slummen

Monsun-kaos!