Hotelliv

Fick just reda på att vår container inte anländer till Mumbai förrän den 10 september :(. Den har inte ens lämnat Sydafrika än... Tyvärr är jag inte förvånad, vi har ju efter 3,5 år vant oss vid den afrikanska långsamheten. Och nu har vi inte ringt och tjatat på dem varje dag, vilket vi naturligtvis skulle ha gjort. Det är nämligen tyvärr så det fungerar. Återstår att se hur det funkar i Indien... Enligt flyttfirman behöver de 10 dagar i tullen innan våra saker kan köras ut till oss, så då är vi i slutet på september.

Så nu får vi ställa in oss på många veckor i den här hotell-lägenheten. Trist. Jag börjar redan bli less. Och matlagningen kommer att vara väldigt skral, eftersom köket är ganska sparsamt utrustat. Ja, ja... Måste försöka fokusera på det positiva. Vi har bra gym och två rejäla pooler. Och det är nära skolan (8 minuter med bil). De städar och bäddar varje dag. Och förser oss med massor av flaskvatten. Det finns också flera bra restauranger, bl.a. en kinesisk som vi provade sist vi var här. Men det är inte alls lika enkelt och billigt att äta här som i Sydafrika. Där blev vi ju verkligen bortskämda med bra restauranger och fantastiska råvaror.



Vi bor på Grand Hyatt, ett jättehotell nära flygplatsen. De har dels en vanlig hotellavdelning, men sen också en avdelning med lägenheter, 110 st (!). Flera väljer att bo här permanent, vilket vi har svårt att förstå. Men Patriks kollega som vi åt middag hos häromdagen hade fått det jättetrevligt i sin lägenhet, trots hotellmöbler. Men den största lägenheten här är med 3 sovrum, så det hade inte varit ett alternativ för oss ändå. Då hade det inte blivit någon studio till mig! Jag längtar sååå efter att få plocka fram mina maskiner och min lera igen.









Utanför hotellfönstret är det grönt och lummigt. Vi har en liten balkong, men det går inte ens att öppna dörren dit. Vill man sitta ute får man gå ner till poolen där det finns gott om solstolar. När vi var här i mars var det så smutsigt överallt och alla blad var alldeles dammiga. Men nu har monsunen tvättat av dem och det känns mycket fräschare.  Det regnar lite varje dag, men det är inga riktigt häftiga regnskurar som i Afrika. Och fuktigt så det förslår är det förstås.



Nu är pojkarna hemma nöjda efter en ganska lång skoldag. Då är det hotell-slappning som gäller!!!



Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Personliga möten i slummen

Monsun-kaos!